Kategori: Moda

Neopren Kumaş Nedir?

Söz konusu malzeme çok çeşitli kullanımlar bulmuştur. Çoğu zaman dikiş kıyafetlerinde kullanılır. Yoğun yünlü kumaş sadece dış giyim üretiminde değil aynı zamanda şapka ve çeşitli aksesuarların imalatında da kullanılmaktadır. Daha ince olan bir kostüm gibidir; ondan etekler , ceketler, elbiseler dikilir . Bazen ev tekstili (yatak örtüleri, kilimler) ondan yapılır. Kumaş Alan. Son zamanlarda, tekstil çanta modasının ortaya çıkmasıyla birlikte, bu aksesuarı yapmak için yünlü kumaş da kullanılmıştır. Bazı türleri mobilya ve oyuncak döşemek için kullanılır.

Kumaş alanlar.Yün o kadar çeşitlidir ki, özellikle malzeme başka ipliklerin eklenmesiyle ise, içinde dolaşmak kolaydır. Ancak, mümkünse, birkaç ipliği çekip ateşe verebilirsiniz. Bu durumda, gerçek yün hızla parlayacak, ancak yavaş yanacaktır. Dışarı çıktıktan sonra yanmış saç kokusu ve parmaklarınızla kolayca ovalayabileceğiniz gözenekli bir top var.

Açıkçası, neopren kumaş olarak adlandırılamaz. Bu sentetik malzeme olumlu özelliklere sahiptir ve birçok ürünün imalatında kullanılmaktadır. Makalede daha fazlasını okuyun.

Teknolojideki hızlı gelişmeler, geleneksel kumaşlardan önemli ölçüde farklı malzemelerin ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor. Sadece olağan stilleri ve silüetleri değil, aynı zamanda kıyafet tasarlama ilkelerini de değiştirirler. Bu yenilikçi gelişmeler, uzun yıllar boyunca tamamen teknik bir amaca sahip olan neopren kumaşı içerir.

Kumaş Alanlar. Neopren, özel köpüklü bir yapıya sahip sentetik bir kauçuk olduğu için kesinlikle kumaş olarak adlandırılamaz. 1930’da ünlü DuPont endişesinin laboratuvarlarında Dupren maddesinin ilk örnekleri alındı. Kloropren sentez ürünleri içeren bir kauçuktu ve içinde birçok nitrojen kabarcığı vardı . Esneklik, dayanıklılık, dayanıklılık, ısı direnci ile ayırt edildi, ancak ne yazık ki hoş olmayan bir koku verdi. Birkaç yıl sonra, bu sorun çözüldü ve 1937’de teknolojide yaygın olarak kullanılan “neopren” adlı bir malzemenin patenti alındı. Elektrik yalıtımı, ses emici, amortisör vb. olarak kullanılmıştır. Bu, aşağıdaki özelliklerle kolaylaştırılmıştır:

“Köpük kauçuk” kullanma olanaklarını genişletmek, tüplü dalgıçlar için tasarlanmış giysilerde kullanımı haline geldi. İlk kez, bu tür neopren ürünler 1952’de ortaya çıktı. Kumaş Alan. Ancak, içinde kalmak o kadar rahat değildi, çünkü hareket özgürlüğü, su geçirmezlik ve soğuktan korunma ile birlikte ciltte tahrişe neden olan bir “termos etkisi” vardı. . Öte yandan, gözenekli yüzey mikro masaj etkisine sahipti ve artan terleme kilo kaybını uyardı, bu yüzden bu malzeme doktorların ve spor eğitmenlerinin dikkatini çekti. Ve her iki tarafı da kumaşla yapıştırılmış neopren üretimi başladığında, giyim tasarımcıları da bununla ilgilenmeye başladı.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Mebran Banyo

Membran banyo ürünlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesi dayanıklı olmasıdır. Farklı renk ve desen seçenekleri…

1 yıl önce

Farklı Aroma Seçenekleri ile IQOS Terea Modelleri

Philip Morris tarafından 2021 yılında piyasaya sunulan iqos iluma ve Prime elektronik sigara cihazları için…

1 yıl önce

Isı Yalıtımı Nedir? Ne İşe Yarar?

Isı yalıtımı son zamanlarda soğuk ilerleyen havalar nedeniyle ısınmayan evlerin en kolay şekilde ısınmasını sağlayarak…

1 yıl önce

Bursa Otelleri

Marmara’nın eşsiz doğası eşliğinde çok özel konaklama desteğinden yararlanmak isterseniz Bursa Otel hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bursa’nın,…

1 yıl önce

İngiltere Vizesi Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

Firmamız, sizlere online ortamda hem ingiltere vizesi danışmanlık hizmetlerini hem de gerekli tüm tercümanlık işlemleri hizmetlerini sunuyor.…

2 yıl önce

Aşk Kokan Birbirinden Romantik 10 Film

Her insanın tarzı olmasa da sevgiliniz ile izleyebileceğiniz romantik filmleri aramanız mümkündür. Kusursuz bir akşam…

2 yıl önce