Ortodonti Analizi Nasıl Yapılır?

Ortodonti Analizi Nasıl Yapılır?

Ortodonti, dişlerinde çapraşıklık bulunan kişiler için mucize yaratan bir diş hekimliği dalıdır. Ortodontik tedavi ile dişlerdeki yamukluklar düzelmekte ve kişi kusursuz bir gülüşe sahip olmaktadır. Ayrıca çene kapanış bozuklukları da giderilmekte, ısırma problemleri çözümlenmektedir.Ortodonti analizi tedavinin en önemli aşamasıdır.  Analiz aşamasında kişinin ağız ve diş yapısı incelenerek teşhis koyulmaktadır.

Ortodonti tedavisinin başarı olması için detaylı incelemeler uzman ortodontist tarafından yapılmaktadır. Diş ve çene sorunlarının analiz edilmesi çok önemli bir aşamadır. Çünkü problemin kaynağının belirlenmesi tedaviye yön vermektedir. Yapısı beğenilmeyen dişlerin yerine İmplant yapılabilir. Fakat bu tercih edilecek ilk yöntem değildir. Tedavi planlanırken hastanın diş yapısı ve çene yapısı incelenir.. Bu özellikler tedaviye yön vermektedir.

Problemin analiz edilebilmesi için, hekim tarafından detaylı incelemeler yapılır. Böylece uygun diş estetiği yöntemi belirlenir. Bu incelemeler diş ve çene yapısı üzerinedir. Ortodonti tedavisi analiz ve teşhis koyma aşamasında kullanılan yöntemler şunlardır:

  • Ağız iç ve dış fotoğrafları incelenir.
  • Çene ölçüleri incelenir.
  • Yan kafa ve ön-arka kafa filmi incelenir.
  • Ağız yapısı muayene edilir.

Ortodontist, incelemeler sonucunda bir tedavi planı hazırlar. Bu plan doğrultusunda tedaviye başlanır. Ağız ve diş sorunları kişide hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıklar yaratabilir. Ortodonti tedavisi uzun ve emek isteyen bir süreçtir. Tedaviden en verimli sonucu alabilmek için teşhis ve analiz aşamaları çok önemlidir. Erken yaşta tanı koyulabilmesi, tedavinin hızlı ve başarılı sonuçlanmasını sağlar.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Bursa Otel Spa Hizmetleri

Bursa Otel Spa Hizmetleri

Oscar Hair Protez Saç Merkezini Denemeye Ne Dersiniz?

Oscar Hair Protez Saç Merkezini Denemeye Ne Dersiniz?

Lens Seçimi ve Lens Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Lens Seçimi ve Lens Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Burun Estetiklerinde Tampon Kullanılır Mı?

Burun Estetiklerinde Tampon Kullanılır Mı?

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir