Kategori: Eğitim

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Zorunlu Mu?

Maalesef ülkemizde iş kazalarına çok sık rastlıyoruz. Bu kazaların bir çoğu da ne yazık ki ölümle sonuçlanmakta. Peki bu kazaların önüne nasıl geçilebilir, neler yapılabilir? Bunu önlemek için iş güvenliği arttırılarak işveren ve çalışanlar uygulamalı eğitime tabi tutulmalıdırlar. Her işveren 6331 Numaralı İş Sağlığı Güvenliği Kanunu gereğince fabrika veya atölyesinde iş güvenliği uzmanı bulundurmak zorundadır.

Şüphe yok ki bu kanunun uygulanması iş kazalarının önüne geçecektir. Ve izmir osgb bu alanda kanun ve yönetmeliklere uygun hareket ederek A,B,C sertifikalı İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı istihdam ederek teknik hizmet ve eğitim vermektedir. İlgili kanunu işyerlerinde kusursuz uygulayarak ve meslek hastalıklarını en düşük seviyede tutarak uluslararası standartlarda İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti vermektedir. İş yeri hekimi ve hemşire istihdamı, rehberlik ve danışma hizmetleri, risk değerlendirmesi, çalışma ortamı gözetimi gibi hizmetlerin yanı sıra geniş bir eğitim programı da sunulmaktadır. Başlıca eğitimler; Hastalıklardan korunma yolları, biyolojik ve kimyasal tehlikeler, patlama ve yangınlardan korunma, iş gereçlerinin güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, kişisel koruyucu melbusat kullanımı, ilk yardım eğitimleri, tahliye ve kurtarma eğitimleridir.

Birçok ilde olduğu gibi izmir iş güvenliği alanında birçok firma ile hizmet vermektedir. 13 Mayıs 2014 yılında Soma’da yüreğimizi burkan tüm ülkeyi yasa boğan 301 işçimizin şehit olduğu kaza sonrası İş Sağlığı ve Güvenliğinin hayati anlamda önem taşıdığı görülmüştür. Böyle acı olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle….

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Mebran Banyo

Membran banyo ürünlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesi dayanıklı olmasıdır. Farklı renk ve desen seçenekleri…

12 ay önce

Farklı Aroma Seçenekleri ile IQOS Terea Modelleri

Philip Morris tarafından 2021 yılında piyasaya sunulan iqos iluma ve Prime elektronik sigara cihazları için…

1 yıl önce

Isı Yalıtımı Nedir? Ne İşe Yarar?

Isı yalıtımı son zamanlarda soğuk ilerleyen havalar nedeniyle ısınmayan evlerin en kolay şekilde ısınmasını sağlayarak…

1 yıl önce

Bursa Otelleri

Marmara’nın eşsiz doğası eşliğinde çok özel konaklama desteğinden yararlanmak isterseniz Bursa Otel hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bursa’nın,…

1 yıl önce

İngiltere Vizesi Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

Firmamız, sizlere online ortamda hem ingiltere vizesi danışmanlık hizmetlerini hem de gerekli tüm tercümanlık işlemleri hizmetlerini sunuyor.…

1 yıl önce

Aşk Kokan Birbirinden Romantik 10 Film

Her insanın tarzı olmasa da sevgiliniz ile izleyebileceğiniz romantik filmleri aramanız mümkündür. Kusursuz bir akşam…

2 yıl önce